Geen kaas zonder vlees

Op 12 december 2022 bood Mieke van Pas de wethouder Steven Kraaijveld een nieuw streekproduct aan. Mieke van de Pas is initiatiefnemer van Boeren van Hier. Boeren van Hier maakte droge worst van ossen die in het natuurgebied van de Kleine Beerze lopen. De dieren zijn geboren op Vessemse melkveebedrijven om koeien melk te laten geven. Melk waar Boeren van Hier kaas van maakt. Dus dit vlees hoort bij de kaas. De aangeboden worst is op een heel speciaal plekje gedroogd; in de kerktoren van Vessem. Mieke: “Ik geloof dat als mensen zich beter bewust zijn van wat er allemaal bij de productie van voedsel komt kijken, ze hier ook meer waardering voor krijgen. Meer waardering voor een product zorgt ervoor dat je het minder snel verspilt.”

Boeren van Hier

Bij Boeren van Hier gaat het niet om het product, maar om het verhaal en de mensen achter het product. Ze maken kaas om de boer een gezicht te geven. Zo komt het voor mensen dichterbij. Ze hoopt dat dit bijdraagt aan meer waardering voor de boer. Voor de mensen die hun hele ziel en zaligheid steken in het produceren van voedsel.

Meer info over de Boeren van Hier vind je via de website van de Boeren van Hier.

Het Eindhovens Dagblad had ook aandacht voor de overhandiging. U leest er meer over in dit artikel.