Werk aan beekdal Kleine Beerze heel eind klaar

Tussen Vessem en Middelbeers stroomt na lange tijd weer een slingerende beek door het landschap. En het ziet er nu al prachtig uit!

Alle grote graafwerkzaamheden zijn klaar. Dat betekent dat de beek op veel plekken weer stroomt waar hij vroeger ook stroomde. De oude rechte beekloop is dichtgegooid met zand. De gronden rondom de nieuwe beekloop zijn afgegraven voor het ontstaan van natte natuur. En de hoogwatergeul – die bij hevige regen wateroverlast moet voorkomen – ligt op zijn plek.
Wat nog rest, is het planten van groen en het aanleggen van wandelpaden, fietspaden en bruggetjes. Zodat we in het voorjaar kunnen genieten van het nieuwe beekdal van de Kleine Beerze.

Dorp aan de Beek

Bij Dorp aan de Beek is het planten van groen al klaar. En ook het wandelpad door ecologische verbindingszone Ellenbroek is aangelegd. Hier kan wandelen langs de beek dus al!

Korstbroeken, Spekdonken, Molenbroek en Hoogeind

Nog dit jaar start het planten van groen. Dat lukt alleen niet in 2 weken tijd. En bij vorst kan er niks geplant worden. Daarom loopt het planten van groen door tot april 2023. Vanaf februari worden ook de wandelpaden en bruggen aangelegd. En 2 fietspaden met bruggen. De eerste komt bij de Hazenloop om een verbinding te maken van de Heikesestraat naar De Donk. De tweede in Hoogeind.

Geen werk tijdens kerstvakantie

Het werk ligt stil tussen 24 december 2022 en 8 januari 2023. Daarna pakt aannemer Van Beers Hoogeloon de werkzaamheden weer op. Zoals u eerder kon lezen staan nu nog op verschillende plekken bouwborden met daarop verboden toegang. Die borden halen we een dezer dagen weg. In de kerstvakantie is dus het hele gebied toegankelijk, ook al liggen er nog niet overal wandelpaden en fietspaden!