Vertel het verhaal van het landschap van De Beerze!

‘Leve De Kleine Beerze!’ brengt nieuw programma voor Recreatieondernemers

De Kempen zijn bekend om hun gastvrijheid, maar wil jij je gasten iets meer bieden? Verdiep je dan in de bijzondere lokale kwaliteiten. Een gastheer of gastvrouw die de pareltjes van de omgeving kent, kan zijn of haar gasten een unieke beleving bezorgen waar ze misschien nog wel eens voor terugkomen. Monique Leesberg en Ria Bernards bieden je nu de kans om samen met lokale collega’s mee te doen met een landschapsbelevingscursus.

Onderzoek wijst uit dat de recreant die naar onze regio komt, vaak op zoek is naar rust, kwaliteit en verdieping. Dat is waar we in De Kempen goed in zijn. Maar wat is nou precies het gevoel van het Beerzedal?

Vertel jij het verhaal van De Beerze al?

Hier is zoveel moois te beleven! Het afwisselende landschap, het boerenland met haar smakelijke streekproducten, de prachtige natuur, ons erfgoed, de pelgrimage, de verhalen…vertel jij het verhaal van De Beerze al? Als jij je gasten de beste plekjes kunt wijzen met het bijbehorende lokale verhaal, dan laat je hen het Beerzedal beleven. Dat is ook voor bewoners interessant. Maar hoe dan?

Parelsnoer van lokale kwaliteiten

Als een van de toekomstperspectieven uit de koffiedialogen van ‘Leve de Kleine Beerze!’ kwam ‘rustige recreatie’ naar voren. Samenwerking in een parelsnoer van grotere en kleinere gastbedrijven en verbrede boerderijen zou een kansrijk beeld kunnen zijn. Monique en Ria gingen op zoek naar handvatten om nog meer gebiedseigen kwaliteit te kunnen bieden in de horeca en verblijfsrecreatie. Zo ontdekten zij het ‘Gastvrij in het Landschap’-programma van IVN dat precies aansluit bij de verdieping die we zoeken.

Cursus ‘Gastvrij in het Landschap van De Beerze’*

Dit najaar gaat in het dal van De Beerze de cursus ‘Gastvrij in het landschap van De Beerze’ van start. Het is een cluster van vier bijeenkomsten en een excursie, gevolgd door enkele terugkombijeenkomsten. De cursus is helemaal afgestemd op het gebied rondom De Groote en De Kleine Beerze. Ervaren trainers van IVN staan garant voor een goed programma. Zij hebben al meer dan 2400 Gastvrij-bedrijven opgeleid. Deelnemers kunnen een certificaat behalen en meedoen in het ‘Gastvrij-netwerk’. De bijeenkomsten zijn in het gebied. Meld je snel aan, want er geldt een maximum van 25 deelnemers.

Meer weten of aanmelden? Kijk op

https://ap.lc/gEVXe of stuur een e-mail naar levedekleinebeerze@gmail.com

 *Proeftuinen Levende Beerze ondersteunt dit cursusprogramma samen met het initiatef ‘Leve De Kleine Beerze!’ en IVN natuureducatie