Uitvoering plannen rond Kleine Beerze start eind 2021

Tussen Middelbeers en Vessem gaat eind dit jaar de eerste schop de grond in. De plannen voor de Kleine Beerze en het Beerzedal worden na jaren van voorbereiden samen met veel inwoners eindelijk werkelijkheid! Alle samenwerkende partijen van gebiedsproces de Levende Beerze zijn blij met deze belangrijke stap. Eind 2022 hopen we klaar te zijn met het werk.

7 km tussen Middelbeers en Vessem
Vanaf de Hillestraat in Middelbeers tot aan de Hoogeloonseweg in Vessem zal de beek en het aangrenzende (natuur)gebied langs de beek er eind 2022 anders uitzien. Dat is in totaal bijna 7 km lengte. Naast het beekherstel, krijgen de natuurgebieden Spekdonken en Molenbroek betere wateromstandigheden. En met het oog op klimaatverandering komt er meer ruimte voor water. Verder werken we aan Natuur Netwerk Brabant en Natura 2000, en verbetert de landbouwstructuur. Ook krijgt het gebied een impuls qua landschap, recreatie en cultuurhistorie. De bedoeling is dan een Beerzedal achter te laten, waar ook de volgende generatie trots op kan zijn.

De komende maanden wordt de uitvoering van het werk voorbereid. Zodra er nieuws is over het starten van het werk, leest u dat zeker in deze nieuwsbrief. Blijf zo op de hoogte!

Levende Beerze leeft, bruist en werkt
Wie woont in de Brabantse Kempen, is een geluksvogel. Je vindt er rust en ruimte, gezellige en actieve dorpen én natuur om de hoek. Met werkgelegenheid in de Brainport-regio en ondernemers die in de Kempen hun brood verdienen. Dat wil de generatie na ons ook: een gezonde omgeving waar het goed wonen, leven en werken is. Dat gaat niet vanzelf. Onder de naam ‘Levende Beerze leeft, bruist en werkt’, krijgt het gebied rond de Kleine Beerze daarom de komende jaren extra aandacht in diverse plannen.

Samenwerkende partijen
Brabants Landschap, gemeente Eersel, gemeente Oirschot, Waterschap De Dommel, ZLTO, Provincie Noord-Brabant, Huis van Brabantse Kempen en Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze.

Meer info
Alle gebiedsprojecten vindt u ook op www.levendebeerze.nl