Streekroute Levende Beerze 25 september 2022

Op zondag 25 september 2022 organiseert Waterschap De Dommel in samenwerking met gemeenten Eersel en Oirschot, Brabants Landschap en Aannemer Van Beers Hoogeloon een fietsexcursie rondom de beek De Kleine Beerze. Deze streekroute stond eind november 2021 al op het programma. Deze kon toen niet doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen.

Kom een kijkje nemen en beleef de streek!

Toch komt nu de kans om dit mooie gebied per fiets te (her)ontdekken. We starten deze feestelijke middag om 13.00 uur bij de Spekdonken aan de Heikesestraat 8A in Vessem. Tussen 13.00 – 17.00 uur kan iedereen via de startlocatie een leuke, lekkere en leerzame streekroute van ongeveer 13 kilometer volgen per fiets. De route is op eigen gelegenheid en op eigen fiets.

Een middag voor jong en oud!

De streekroute krijgt langzaam vorm. Op www.levendebeerze.nl komt binnenkort meer informatie. Maar we kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten. Op een aantal punten is een stop te maken; om meer te weten te komen over de werkzaamheden die zijn verricht in het beekdal of om bijvoorbeeld streekproducten te proeven en/of aan te schaffen. Naast De Spekdonken is Staminee d’n Eigenwijze zo’n locatie. Deze stops zijn goed aangegeven. Ook voor kinderen is het een leuke middag! Zo kunnen zij op de aangegeven locaties een sticker verkrijgen en na afloop een volle kaart inleveren bij De Spekdonken voor iets lekkers. Verder kunnen ze los op een springkussen en met een mini graafmachine zélf oefenen in het veld.

Leeft, bruist en werkt

Half december startte aannemer Van Beers uit Hoogeloon met de herinrichting van het beekdal van de Kleine Beerze in Vessem bij de Dorpsmoestuin. Het ontwerp is het resultaat van een goede afstemming en samenwerking tussen boer, burger, overheid, waterschap en natuurorganisaties. Onder de naam ‘Levende Beerze leeft, bruist en werkt’ krijgt het gebied rond de Kleine Beerze de komende jaren extra aandacht.