Ontdek herinrichting Kleine Beerze via streekroute

Op zondag 25 september 2022 organiseert Waterschap De Dommel een fietsexcursie rondom de beek De Kleine Beerze. Deze streekroute stond eind november 2021 al op het programma. Deze kon toen niet doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen.

Tegen een stootje
Het waterschap wil graag iedereen de kans geven om dit mooie gebied te (her)ontdekken. Projectleider Eric Schellekens: “Over een aantal jaren ziet het landschap rondom de beek de Kleine Beerze tussen Vessem, Middelbeers en Oostelbeers er heel anders uit. Door herinrichting van de beek, het beekdal en ontwikkelingsprojecten in het gebied, werken we aan een landschap dat tegen een stootje kan. Het is en blijft daardoor hier goed wonen, werken, leven en recreëren. Voor jong én oud! Zet daarom alvast zondagmiddag 25 september 2022 in de agenda om dit zelf te (her)ontdekken.”

Kom een kijkje nemen en beleef de streek!
We starten deze feestelijke middag met een officieel moment van 12.30 – 13.00 uur bij de Spekdonken aan de Heikesestraat 8A in Vessem. Tussen 13.00 – 17.00 uur kun je een leuke, lekkere en leerzame streekroute van ongeveer 13 kilometer volgen per fiets. De route is op eigen gelegenheid en op eigen fiets. Je mag zelf weten waar en wanneer je begint.
De streekroute krijgt langzaam vorm. Op www.levendebeerze.nl komt binnenkort meer informatie. Denk daarbij aan de locaties die je kunt bezoeken en welke activiteiten er zijn. Op de website is meer informatie te vinden over de gebiedsontwikkeling.

Leeft, bruist en werkt
Half december startte aannemer Van Beers uit Hoogeloon met de herinrichting van de beek in Vessem bij de Dorpsmoestuin. Het ontwerp is het resultaat van een goede afstemming en samenwerking tussen boer, burger, overheid, waterschap en natuurorganisaties. Onder de naam ‘Levende Beerze leeft, bruist en werkt’ krijgt het gebied rond de Kleine Beerze de komende jaren extra aandacht. Gemeenten Eersel en Oirschot, Waterschap De Dommel, provincie Noord-Brabant, Brabants Landschap en de ZLTO werken daarbij nauw samen.