Feestelijke opening project Kleine Beerze met wandelexcursie

Op zaterdagmiddag 14 oktober aanstaande organiseren we een wandelexcursie rondom de beek de Kleine Beerze. De samenwerkingspartners zijn bijna klaar met de herinrichting van het beekdal. De herinrichting beekdal is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Levende Beerze. De streek is weer aan zet. We geven daarom symbolisch het stokje weer over aan de mensen uit de omgeving. Dat doen we dit keer met een wandelexcursie en streekmarkt.

Kom een kijkje nemen en beleef de streek!

Over een aantal jaren ziet het landschap rondom de Kleine Beerze tussen Vessem, Middelbeers en Oostelbeers er heel anders uit. Het landschap kan nu tegen een stootje. Dit door herinrichting van de beek en het beekdal, het versterken van natuur en landschap en verschillende projecten in het gebied. Het is en blijft daardoor hier goed leven, wonen, werken en recreëren. Voor jong én oud! Je ziet dit terug tijdens deze feestelijke middag. We zijn trots op het resultaat!

Leeft, bruist en werkt

De start is bij Boerderijterras De Spekdonken aan de Heikesestraat 8A in Vessem. Tussen 13.00 – 16.30 uur kun je een leuke, lekkere en leerzame wandelexcursie. De excursie van De Spekdonken naar Staminee d’n Eigenwijze is ongeveer 2 kilometer. Een excursieleider neemt je al wandelend mee door het vernieuwde landschap. Je kunt bij d’n Eigenwijze er voor kiezen om via de nieuwe wandelpaden of per huifkar de Muijstermolen te bezoeken. Heemkundekring Den Beerschen Aarduit Oost-, West- en Middelbeers vertelt het verhaal dat schuil gaat achter de molen.

Bij Staminee d’n Eigenwijze is er naast een hapje en drankje ook een streekmarkt met heerlijke producten. Met de huifkar brengen we je weer terug naar De Spekdonken, met een tussenstop bij het Voedselbos en de dorpsmoestuin in Vessem voor wie wil. Ook voor kinderen is het een leuke excursie en zijn er leuke activiteiten bij d’n Eigenwijze; denk aan knutselen met de afvaljuf en een springkussen. Een schminkster staat klaar om mooie creaties op de gezichtjes van de kinderen te maken. En voor iedereen ligt er een leuke attentie klaar.

Onder de naam ‘Levende Beerze leeft, bruist en werkt’ heeft het gebied rond de Kleine Beerze de afgelopen jaren extra aandacht gekregen. Gemeenten Eersel en Oirschot, Waterschap De Dommel, provincie Noord-Brabant, Brabants Landschap en de ZLTO werkten daarbij nauw samen.

Aanmelden

Wij bieden je graag een hapje en drankje aan. Daarom horen wij graag of je aanwezig bent. Aanmelden kan via deze link. Geef daarbij aan welk tijdstip jouw voorkeur heeft voor de wandelexcursie en met hoeveel personen je komt.

Vragen? Vult u dan het contactformulier in.
Kun je helaas niet komen? Niet getreurd! Wandel of fiets zelf eens door het gebied heen.