De Kleine Beerze te gast bij de Landschapstriënnale: 26 april

‘De Landschapstriënnale’ is in 2021 geland in Brabant om het ‘Van Gogh Nationaal Park i.o.’ uit de startblokken te trekken. Alles is uit de kast gehaald om aandacht te vragen voor de grote waarde van het kleinschalige Kempische boerenlandschap en de beekdalen, zoals bekend van de schilderijen van Vincent van Gogh. Een landschap, gemaakt door boerenhanden en doorontwikkeld. Heeft het nog bestaansrecht?

Wie is dan die Kempische mens, wat beweegt hem, maar vooral ook waar wil hij naar toe in het licht van de uitdagingen van deze tijd? Deze vragen staan centraal waar het erom gaat om landschapsontwikkeling aan te laten sluiten bij de culturele en sociale realiteit van het gebied: Iedereen moet meedoen en zich gehoord voelen!

Het project ‘Leve de Kleine Beerze!’ zoekt die verbinding. Monique Leesberg en Ria Bernards stelden een boek met die titel samen, over het proces van participatie, inclusie en adaptatie van het gebiedsproces. Bewoners en initiatiefnemers uit het gebied waren intensief betrokken.

Maandag 26 april waren Monique en Ria te gast bij de Landschapstriënnale met een workshop ‘Leve de Kleine Beerze!’ om te vertellen over hun methode om in gesprek te gaan met de mensen die in het landschap wonen en werken. Een workshop ‘schatgraven’.

  • Preview downloaden: Klik hier!
  • Meer info of opvragen Presentatie: levedekleinebeerze@gmail.com