Boeren en Bèta’s

Kleine Beerze-Koffiedialogen bespreekt relatie Brainport / platteland

Kan het toeval zijn dat in de mondiale technologische innovatie juist de regio Eindhoven een belangrijke rol speelt? Of zit er iets in het DNA van het gebied dat die ontwikkelingen mogelijk maakt? Wat betekent de expansie van de stad Eindhoven voor de regio? Het Kleine Beerzedal gaat in debat. Avondvoorzitter is Patricia van Doorne.

Thom Aussems over ‘Boeren en Beta’s’

Om hier iets meer van te begrijpen van moeten we terugkijken. Wat onderscheidt De Kempische mens, hoe ontwikkelde Eindhoven zich te midden van de schrale zandgronden tot een grote, creatieve stad met Brainport als motor?
Thom Aussems, voormalig directeur van Woningstichting Trudo, woont in Vessem en kent beide leefwerelden van binnenuit. Hij geeft zijn visie op de unieke verbondenheid van Brainport en De Kempen, compleet met een scenario voor de opvang van de versnellende groei van Eindhoven.

Vierkoppig panel

Dit verhaal vraagt om debat! Een panel van deskundigen reageert op het betoog. Vanuit Brainport komt Lucas van Grinsven, CEO ASML met zijn reactie. Rutger Rauws, vanuit gemeenteraad Eindhoven. Een visie vanuit het beekdal zelf wordt vertolkt door Karel Franken, projectadviesbureau Franken.

Kom luisteren en praat mee!

Na de pauze gaat de zaal in gesprek met het panel. Wil je meedoen met deze dialoogavond? Reserveer tijdig je plekje.

Wanneer: woensdagavond 15 februari, 20.00u (ontvangst met koffie/thee va. 19.30u)
Waar: De Gouden Leeuw te Vessem, parkeren o.a. achter de kerk
Let op: Aanmelden is noodzakelijk: levedekleinebeerze@gmail.nl

Kijk voor meer achtergrondinformatie op deze pagina.