Boekpresentatie Leve de Kleine Beerze

Monique Leesberg en Ria Bernards presenteren ‘Leve de Kleine Beerze’ aan de inwoners van de streek. Het is de afronding van een proces van ruim een jaar informatie ophalen over Cultuur & Grond rondom de Kleine Beerze. Ria en Monique zijn in gesprek gegaan met de streekbewoners zelf. Rontrekkend langs de beek, presenteren zij bijbehorende boek op drie plaatsen. Daar ligt het boek ter inzage. 

Ruim een jaar lang hebben Monique en Ria door het gebied bewogen om inzicht te krijgen in de beleving van de bewoners in het buitengebied., met het oog op de herinrichting van het beekdal. Dat dit ingrijpende consequenties heeft voor iedereen in het gebied is wel duidelijk geworden.

Ruim 50 gesprekken
De zoektocht leidde tot ruim vijftig gesprekken met bewoners en initiatiefnemers. Zoals beloofd geven Monique en Ria hun bevindingen terug aan de streek in de vorm van een boek met de titel ‘Leve de Kleine Beerze!’ Dat boek ligt nu bij de drukker. Het wordt een knots van een boek met een stoere uitstraling, zoals dat past bij het buitengebied. Je zult het boek de komende tijd op diverse plekken tegenkomen.

Drie locaties
Omdat het proces het hele stroomgebied van de beek aangaat, wordt het op drie plekken langs de beek gepresenteerd. Zodoende kunnen ook driemaal een beperkt aantal belangstellenden ontvangen worden, want Corona zit ons nog steeds op de hielen.

Programma
Voor de gelegenheid trekken Monique en Ria ditmaal met een Tuk Tuk langs de beek. Misschien dat je ze wel voorbij ziet komen… even zwaaien natuurlijk!

9.00 – 11.00u: Landgoed de Panberg, Eersel: Vrije inloop voortuin Panberg te Eersel: Het boek ligt voor iedereen ter inzage en is te bestellen,  de koffie staat klaar!

9.00 – 10.00u: ‘Ontbijt bij de boer’, aanmelding nodig, (ontbijt op eigen kosten)

10.00  – 11.00: Presentatie boek, aanmelding nodig

13.30 – 15.30: Langs de Kleine Beerze tussen Vessem en Middelbeers: Opening van de Landkunstroute bij het werk van Rebecca Oevermann; A view on/of birds. Monique en Ria zijn met hun boek uitgenodigd en ontmoeten je weer graag. Je bent daarna van harte welkom om de overige werken te bezoeken.

13.00 – 17.00u: D’n Eigenwijze, Keijenhurk 1, Vessem: Het boek ligt ter inzage en is te bestellen, koffie staat klaar

15.00 – 16.00u: Presentatie Mieke van de Pas: “Boeren van hier”: aanmelding nodig

Vanaf 16.00u: Samen toasten op de toekomst van het beekdal van de Kleine Beerze, vrije inloop

Let op:

  • Ook wij moeten de Coronarichtlijnen in acht nemen
  • Voor de presentaties moet je je aanmelden: vol=vol
  • Programma bekijken en aanmelden? Zie de facebookpagina: www.facebook.com/pg/LeveDeKleineBeerze