27 september 2020: Kunst- en boekonthulling

Zondagmiddag 27 september 2020 ontving het bestuur van de Landcoöperatie een delegatie van de provincie, gemeenten Oirschot en Eersel, het Waterschap, Brabants Landschap en subsidiënten van Landkunst Dal van de Kleine Beerze. De familie Mijs stelde gastvrij hun locatie open en zorgde voor een heerlijke lunch met soep en broodjes.
Na de ontvangst begaf het gezelschap zich naar het kunstwerk ‘A view on/,of birds’ van Rebecca Oevermann; A view on/of Birds: An Empathic Encounter
Hier werd ook het boek van Monique Leesberg en Ria Bernards gepresenteerd. Een prachtig foto- en verhalenboek over boeren, burgers en beleid in het Dal van de Kleine Beerze.
Na een wandeling langs de Kleine Beerze bereikten we het tweede kunstwerk dat vandaag onthuld werd ‘Fundament’ van Renée van Oploo;
Onder leiding van Noud Jansen vervolgden wij de wandeling in het dal en langs de oevers van de Kleine Beerze. Noud vertelt vol passie over de hermeanderingsplannen voor de beek, over weidevogels, akkerranden, keverbanken en allerlei vogels die te zien zijn. Bij Staminee d’n Eigenwijze drinken we nog een lekker ’t Nipperke ter afsluiting van deze inspirerende culturele middag in het Dal van de Kleine Beerze.